Lääkärillä käynti 12.2

Kävin lääkärissä kuulemmassa PET TT kuvauksen tuloksia, Eipä lääkäri paljon kertonut tilanteesta, laittoi vain lähetteen eteenpäin tähytykseen. Lueskelin omakannasta mitä lääkäri oli kirjannut sinne käynnistä.

"Nyt tehty PET-TT, jossa poikkeavan aktiivisia imusolmukkeita pallean ylä- ja alapuolella. Pernassa yksittäinen kertymäfokus. Mainittu sekä sarkoidoosin että lymfooman mahdollisuus, radiologisesti ei tarjoudu kohdetta biopsiaan, EBUS? Doksisykliinistä ei oleellista vaikutusta oireiluun, mutta tämän jälkeen tulehdusarvot hieman matalammat, CRP 15, La 27. Hb 139, Leuk 10.5. Immunoglobuliinit normaalit, kuten myös NTP-arvot."

Huvittaa tuo kohta 'mainittu sarkoidoosin ja lymfooman mahdollisuus' ei oo meinaa tohtori maininnut kertaakaan tuota lymfoomaa. Itse saanut kaiken lukea omakannasta.

Olin sairaslomalla tosiaan juuri pari viikkoa ja maanantaina 11.2 olin töissä taas. Selvisin maanantain työpäivästä, mutta tiistai menikin täysin levossa lääkärikäyntiä lukuun ottamatta. Keskiviikkona eli eilen selvisin taas työpäiväni, joka on siis nykyään normaali 8h päivä. Tänään sit aamulla oli lämpö jopa 37,7. Jäin tänään kotiin lepäämään ja odottelen työterveyslääkärin soittoa, jotta voisimme pohtia mitä tälle tilanteelle voisi tehdä. 

Ärsyttää, inhottaa ja masentaa tää tilanne!

Odottelen postissa tulevaa aikaa tuonne tähystykseen, koitin hieman googletella, että mikä tää tällainen EBUS-tutkimus on. Sain irti tällästä: 

EBUS-tähystys tehdään paikallispuudutuksessa ohuella (7 mm) tähystimellä, jonka päässä on ultraäänianturi.  Tutkimuksen yhteydessä otetaan pienellä neulalla näytteitä keuhkoputkien läpi. Näin saadaan arvokasta tietoa keuhkoputkien takana olevista kudoksista.  Tarvittaessa samalla kertaa voidaan tarkastella imusolmukkeita myös ruokatorven kautta. Pienemmän ultraäänianturin avulla voidaan tähystyksessä ottaa koepaloja syvemmältä keuhkokudoksesta.

Ennen keuhkoputkien tähystystä saat esilääkkeet, ja nielu ja hengitystiet puudutetaan puudutenesteellä. EBUS-tähystyksen yhteydessä käytetään lisäksi suonensisäistä rauhoittavaa ja yskää lievittävää lääkitystä. Tähystys tehdään joko nenän tai suun kautta, ja se kestää noin 30 – 45 minuuttia.

Tutkimuksen jälkeen saat levätä tarkkailuhuoneessa 1 - 3 tuntia. Tuolloin on edelleen oltava ravinnotta, koska nielun ja hengitysteiden puudutus kestää noin kaksi tuntia. Ravinnon nauttiminen saattaisi aiheuttaa ravinnon joutumisen hengitysteihin. Syödä ja juoda saa noin 2 tunnin kuluttua tähystyksen päättymisestä.

- tays.fi

Liekö tämä siis tutkimus johon seuraavaksi mennään. Joka tapauksessa en saanut vieläkään diagnoosia ja hoidon aloittaminen venyy, olo huononee ja pinna herkillä tästä odottelusta. Ne jotka tuntee mut tietää, että mielestäni kaikki pitäisi tapahtua heti ja jos ei heti nii vähintään nyt! Kärsimätön siis luonteeltani jo muutenkin. Pitävät hullua jännityksessä, siitä ei seuraa hyviä asioita, haha.

Positiivista kuitenkin, että tutkitaan ja eiköhän tuon koepala tähystyksen jälkeen saada jo diagnoosi ja voidaan aloittaa hoidot!

 

Et ole yksin <3