Voi kunpa voisin koskettamalla sinua, näyttää miltä musta tuntuu..

Joskus sitä toivoisi, että voisi toista koskettamalla jakaa sen tunteen miltä kropassa tuntuu. Sanat ei riitä kuvailemaan tätä tunnetta. Sille ei ole omaa sanaa ja sanoja joita meillä on käytössä joutuu käyttämään useampia eikä se siltikään kuvaa tunnetta oikein. 

Toivoisin voivani esimiehelle, lääkärille, läheisille, vakuutuslääkärille ja muille antaa hetkeksi sen tunteen, joka vallitsee päivittäin kropassani. Tällä tavoin voisi saada ymmärrystä enemmän, mutta ei oo tällaista vaihtoehtoa olemassa, joten koitetaas taas etsiä niitä sanoja.

Tärisyttää, paleltaa, jäytää, särkee, puutuu, kihelmöi, surisee, paineen tunnetta, painavaa kipua, aivosumu, silmäsärky, kuumeinen olo, uupumus, väsymys, tönkköys, päässä paine, kylmät jalat ja sormet, niska- hartia kipua, hitaus, vajaat tehot, unohtelu, keskittymiskyvyn puute, huono stressin sietokyky, ahdistus, pahoinvointi, ruokahaluttomuus, paniikki, masennus, surumielisyys, kolotus jne..

Näitä on paljon enemmänkin, mutta listan läpi lukemalla saatatte ymmärtää etten edes muista listata tähän kaikkea!

Laita silmät kiinni ja kuvittele sun pahin väsymystila jossa kykenet vielä juuri ja juuri kuitenkin kävelemään. Ota siihen mukaan krapulan huonovointisuus. Lisää tähän hammaslääkäristä tuttu puudutteen kihelmöinti, mutta ei suuhun vaan jalkoihin. Miltä nyt ajattelet tuntuvan? Tähän väsymykseen, huonovointisuuteen ja jalkoijen puutumiseen voitais lisätä vielä ne kivut tai ahdistus. Esimerkiksi lisää tähän oloon vielä niska-hartia särky tai jos ahdistus kuulostaa paremmalta niin lisää rintakehään paineentunnetta ja sydämmeen 2x sydämen sykkeen nopeus.

Tällä ajatusleikillä voi saada jotain käsitystä mun joka päiväisistä taisteluista. Näistä huolimatta mä yritän joka aamu nousta töihin, viimeiseen asti yritän töihin päästä, koska mä tykkään mun työstä ja se tuo tosi paljon sisältöä elämään. Yritän ja hoidankin koiria ja kotia. Toki varmasti kaikessa olisi parannettavaa, en oo mikään vuoden siivoja tai lenkkeilijä, mutta vähintään kerran päivässä tulee lenkki tehtyä ellei satu todella huono päivä kohdalle. 

Musta on ollut toisaalta todella silmiä avaavaa tämä sillä tavalla, että enää mun huono päivä ei tarkoita sitä, että myöhästyin bussista. Niitä tulee uusia. Eikä päivä oo pilalla pelkästä päänsärystä vaikka se ei mukavaa olekaan! Noi on mulle ihan jokapäiväisiä juttuja nykyään, kun tietää mitä se huono päivä oikeasti tarkoittaa. Se, että joudut käyttämään kaikki elämäsi säästöt, jotta saat ruokaa ja saat maksettua vuokran. Samalla särkee koko kroppaa, on kuumeinen olo ja päässä aivosumu (ei tapahdu mitään päässä) niin sillon on huono päivä. Yleensä toki esimerkiski rahahuolet on jaksottaista, mut nää olotilat vaihtelee ihan päivittäin ja jopa tunneittain.

Huono päivä on, kun jalat on pökkelöt, uupumus tajutonta, ahdistusta ja aivosumua/keskittymiskyvyn puutetta. Aamuhommissa menee liikaa aikaa, kun ei muista mitä oli tekemässä ja ravaa huoneesta toiseen. Ei muista ottaa töihin eväitä ja ilman niitäkin kauhea kiire junaan. Töissä luet ja luet samaa viestiä uudelleen ja uudelleen, etkä silti ymmärrä mitä siinä sanotaan. Skippailet pitkiä viestejä, koska ei vaan saa luettua niitä eikä varsinkaan ymmärrä asiaa siitä tekstistä. Tässä tilanteessa jos handlaat koko päivän niin se on töiden jälkeen kotiin sohvalle lämpöviltin alle, netflixistä sarjaa tai tabletilla pelaamista. Ruuanlaittoon ei pääse enää ylös välttämättä eli pikaruokaa tai sitten jos saa itsensä vielä ylös laittamaan jotain niin se on jotakin hyvin nopeaa, eikä välttämättä niin terveellistä. Tässä kohtaa se on sit syömisen jälkeen nukkuu, toivoen huomisesta parempaa päivää <3

Ajatuksena haluaisin näyttää ihmisille, kuinka palojn mä teen töitä ja että oikeasti nämä suoritukset on mulle suorituksia, voittoja. Täysin terveenä oisin varmaan ällistyttävä työntekijä, koska kyllä mä näillä rahkeilla pidän itseäni hyvänä työntekijänä ja saavutuksiani ja tekemisiäni oikein hyvällä tasolla.


TT-kuvaus

Kävin tänään TT-kuvauksessa kirurgisella sairaalalla, sain faijalta kyydin edes takasin <3 Tuli ihan heikko ja uono olo varjoaineesta, mutta en nyt heti sanoisi vielä jodi-allergiaksi. Kuvausta ennen 2h ei saanut syödä ja kuvaus oli 8.15, eli en tietenkään ollut syönyt mitään. Uskoisin huonoon oloon olevan syyllisiä nälkä ja jännitys ehkä ennemmin, mutta mistäpä tuota tietää.

Kuvaus meni muuten oikein kivasti ja katselin tänään viime viikolla otettujen labrojenkin tuloksia. Kaikki muu on normaalia paitsi CRP oli taas 24, ku pitäis olla alle 3 HUS:in labran mukaan ainakin missä otettiin. 

Ensi viikolla saan sitten tuloksia lääkäriltä mitä kuvista on nähtävissä. Ellen ehdi käydä urkkimassa oma kannasta jo lausuntoa, mikäli se sinne näkyville tulee jo ennen sitä.

Tänää olis vielä lyhyt työpäivä 13-17 hoidettavana ja kauppareissu. Sit saa taas hengähtää illan ennen huomista Tikkurilassa pidettävää työkykyneuvottelua. Jännittää sekin ja oon nukkunut nyt muutaman yön jo heräillen 02,03 ja 04. Tänään heräsin 05.35 viimeisen kerran ennen kuudelta soivaa herätyskelloa..


Nyt valmistautumaan työpäivään, kivaa päivää teille kaikille!


Et ole yksin <3