Olen käynyt reilu vuosi sitten toimintaterapeutilla Peijaksen sairaalassa, josta sain apuvälineitä kuten; painehansikkaita ja rannetuen työssä selviytymiseen. Toimintaterapia on mielestäni nimenomaan apuvälineillä esim kivun hallintaa tai leikkauksen jälkeen askareista selviytymistä. Kesällä kun sain ajan psykiatrian poliklinikan toimintaterapeutille niin kuvittelin tottakai, että samanmoista siellä pohditaan.

13.8 Toimintaterapia aika

Vastaanotolle mennessä en osannut yhtään ajatella mitä tämä tulisi sisältämään ja odotinkin jännityksellä, että toimintaterapeutti kertoisi mistä lähdemme liikkeelle. Ihmetyksekseni päädyin puhumaan työstäni puolitoistatuntia ja tajusin vastaanotolla, että tämä ei ole ollenkaan samanlainen toimintaterapia, kuin missä olin peijaksessa käynyt. Tämä on laajempi, enemmän nimenomaan toimintakykyä kartoittava niin työssä, kuin arjessakin kykenemistä ja jaksamista mittaava. Loppujen lopuksi tästä tulee lausunto, joka ottaa kantaa siis toimintakykyyni. 

Käyntejä tulee yhteensä noin 6 ja niistä muutama menee ryhmämuotona, jossa kaikki osallistuvat tekevät oman kirjan ! Vitsi mikä juttu, en ois ikinä arvannut. Hauskaa, mutta jännää olla ryhmänä vaikka jokainen omaa kirjaa tekeekin. Tuleeko meillä olemaan 1,5h hiljaisuutta jossa jokainen keskittyy omaan juttuunsa vai rentoutuuko porukka esimerkiksi toisella tapaamiskerralla? Kirjan saa omaksi tämän osion päätteeksi, eli saan itselleni muistikirjan siitä, hehe.

Osioita on kuulemma monia, joista yksi oli tämä työtä koskeva jossa olin tänään. Kaikki ajat ovat 1,5 tuntisia ja seuraavaksi vuorossa on oma arviointi ja jokin tehtävä ehkä? Ymmärsin, että saan ainakin kotitehtävän mukaan. Oon jotenkin tosi tyytyväinen, että pääsin tähän. Vihdoinkin laajempi kartoitus elämäni tämän hetkisestä kulusta ja jaksamisesta, jota voidaan hyödyntää myöhemmin tarvittaviin eläkevakuutusyhtiön tai kelan kanssa asioimisiin.

Nyt siis tulen kerran viikossa ainakin käymään arvioitavana ja samalla yritämme työkokeilua pistää aluille. Ensi viikolla pitäisi mennä tutustumaan tiloihin ja mahdolliseen uuteen esimieheen samalla. 

vko 33 - loma

Tällä viikolla minulla ei ole enempää lääkärissä käyntejä ja avopuoliso on vapaalla tämän viikon, joten suunnitelmia löytyy kyllä ! Niin lepoa kuin menojakin. Huomenna haluaisin mennä jonnekkin kotieläintilalle tai korkeasaareen katselemaan elukoita <3, keskiviikolle ei ole mitään suunnitelmia ja torstaina käymme minimini risteilyllä. Laiva lähtee kolmelta ja tulee jo yhdeksältä illalla takaisin. Käymme vain syömässä ja shoppailemassa, mahtia ! Viikonloppukin on vielä täysin auki niin voi mennä sitten aivan sen mukaan mitä jaksaa tehdä ja mitä mieli halajaa. Yhtenä päivänä eksymme ainakin kokeilemaan espoon puolella sijaitsevan pohjanmaan grillin, koska ruoka on <3. Kävelyä koirien kanssa ja puistossa käyntejä tulee varmasti tällä viikolla olemaan enemmän ja sekös meidän hauvoja ihastuttaa :)


Et ole yksin <3