Terapiaan menossa

Olen nyt käynyt psykiatrian poliklinikalla arvioinneissa ja heidän psykologi oli sitä mieltä, että voisin hyötyä psykoterapiasta. Sain siis lähetteen ja nyt etsinnässä olisi terapeutti, kenen kanssa alan hiomaan kulmakiviäni. Minulla on lapsuudesta jäänyt paljon käyttäytymismalleja, jotka eivät ole välttämättä parhaimpia mahdollisia, mutta niillä selviää. Selvitä on täytynyt vaikeistakin tilanteista, niin olen kehittänyt sitten käyttäytymismallin, jolla mua ei voida satuttaa tyylillä 'jos ei ole tunteíta, ei voi sattua'. Tämä on johtanut patoamiseeni, jonka kyllä olen tiedostanut pitkän aikaa, mutta purkamismekanismi puuttuu, jolloin purkaus tapahtuu kun tapahtuu.. Yleensä alkoholin vaikutuksen alaisena, koska kontrolli antaa löysää tuolloin.

arobot-couch-therapist-cartoon.jpg

Mielenkiintoisinta omasta mielestä on se voisinko saada menettämääni energiaa takaisin psykoterapian ansiosta. Jos oppisin, että koko ajan ei tarvitse olla niin kontrollin alla. Kuvitelkaa kuinka paljon tähänkin kuluu energiaa, että pidät itsesi koko ajan kontrollissa, lihakset hieman jännittyneinä ettet vaan näytä mitään heikkoutta itsessäsi ja tunteethan on vain heikoille eikös.. Pikkusen taitais olla opittavaa.

YODA-THERAPY.jpg

Etsiskelen tässä siis tällä hetkellä rauhassa terapeuttia, kenen kanssa aletaan hommiin, joten palailen tästä paremmin, kun olen löytänyt sen oikean !

 

Työkokeilu

Sain tosiaan Ilmariselta ammatillisen kuntoutuksen ennakkopäätöksen, joka oli myönteinen. Ainut tosiaan, että suunnitelmat kaatui siihen, kun Ilmariselta todettiin, että en saakkaan uudelleen koulutusta vaan työkokeilua tukevat. 

Suunnitelmat siis uusiksi työkykyvalmentajani kanssa. Paras vaihtoehto olisi, että työnantajalta löytyisi homma jossa voisin työkokeilun suorittaa. Työn pitäisi olla toimistotyötyyppistä työtä, ei suoraa asiakaskontaktia. Meillä on call center, joten nyt yritämme saada työkokeiluni onnistumaan sinne. Olisihan se mukavaa jos työkokeilu tuottaisi tulosta ja voisin jäädä samalle työnantajalle. Toivotaan siis, että työkokeilu saadaan järjestettyä sinne ja se menisi hyvin. Paras lopputulemahan olisi, että minusta tulisi meidän call centerin työntekijä sitten työkokeilun päätteeksi !

Työkokeilukin odottelee tällä hetkellä, että ihmiset palaavat lomilta, jotta saadaan asiaa eteenpäin, mutta ehkä syksyllä olen jo terapiassa ja työkokeilussa. Pidellään peukkuja.

 

Vapaa-aika, että mikä?

Ihmiset kyselee, että mitä olen tehnyt kun olen ollut 6kk sairaslomalla, kotona. En sinänsä ihmettele tätä kysymystä, mutta mietin vaan mitähän mun pitäisi vastata tähän? Ensimmäiset 2-3kk meni aivan täysin parannellessa (about 2/3 osaa lepäsin/nukuin). Sitten olen juossut lääkäreissä. Olen soitellut, viestittänyt ja juossut paperisodassa kaikkia mahdollisia konttoreita ja tahoja vastaan. Olen yrittänyt huolehtia kodista ja koirista, yritän tehdä päivittäin ruuan meille (tämäkään ei ole itsestäänselvyys, onnistun viikossa ehkä 3-4 kertaa). Yritän siis vain selviytyä ihan perus arjen pyörittämisestä. 

Kyllä mä kavereita tai porukoitakin näen sillon tällöin, aikalailla maksimissaan kerran viikossa käyn jossain. Nyt viimeisen kuukauden aikana olen jaksanut hieman paremmin, kun ei ole ollut kipuja niin paljon, mutta sitten taas tulee näitä, kuten toissapäivänä lauantai-iltana.. Kipu iski kuin salama kirkkaalta taivaalta ja oli todella järkyttävä ! Niska, lavat ja koko yläselkä ja kädet olivat kuin raastimessa. Loppu ilta meni lääkkeitä napsiessa ja ei ihan helposti luovuttanut, piti ottaa parikin tramalia.

Ainiin anteeksi olen mä tän 6kk aikana risteilyllä käynyt, 2x ravintolassa syönyt, kerran käynyt elokuvissa ja juhlinut yhdet valmistujaiset. Onhan tuossa toki jo puolelle vuodelle tekemistä, kun ajattelee tätä kuntoa. Siltikin, tuntuu siltä, että en ole tehnyt juurikaan mitään. Nukun 12-17h yöunia niin päivät jää todella lyhyiksi, eipä sitä muuta ehdi kun hoitaa ihan arkea ja aina ei aika eikä voimat riitä siihenkään.

 

20180709_143152.jpg

Onneksi minulla on kuitenkin nämä pari karvakorvaa kanssani nukkumassa <3

 

 

Et ole yksin <3