Reissunainen

Tulipa käytyä tallinnan reissulla, totesin puolessa välissä reissua, että ei oo kyllä mulle soveltuva ollenkaan tuo päivän kävely tallinnassa vaikka kuinka yritin istuskella aina kun mahdollista ja ei ollut mitään kantamuksia. Eipä siinä, hauska reissu ja nyt maksetaan taas palkkiot siitä, että on päässyt ulos täältä kodin vankeudesta. Olen tullut myös siihen tulokseen, että laivareissut rajoitetaan täten viking lineen, kun kaikkia laivayhtiöitä tässä tullut testattua. Viikkarilla on paras buffet tarjoilu ! Ruokailu on se matkan kohokohta kuitenkin. ;) 

Olen eilen ja tänään kärsinyt matkan tuottamasta rekan alle jääneestä olotilasta, lauantaina illasta kun yritin päästä kotona nukkumaan, piti ottaa kaikki mahdolliset lääkkeet, jotta kroppa rauhoittuisi. Eilen olo oli kun kokovartalokipsissä, aivan tönkkö koko akka. Tänään olen hieman joustavampi, mutta ei kyllä tällä kropalla vielä liikuta, kun pakolliset. 

 

Liitto, kela, eläkevakuutusyhtiö ja työnantaja vs minä

Ei oo vaikea arvata kuka voittaa..

Olen nyt hakenut ansiopäivärahaa liitolta, jotta saisin edes jostain rahaa. Noh, eihän sekään nyt ollut sitten ollenkaan helppo homma. Minun pitäisi toimittaa vielä muutama liite, mutta työnantaja vitkuttelee heidän päässä todistusta, joka pitäisi toimittaa ja sitten minun pitäisi soittaa meidän palkanlaskentaan, joka on puolassa..! Hyvä, että osaan hoitaa näitä asioita suomeksi, niin koitappa nyt englanniksi kertoa, että tarvitsen palkkatodistuksen en palkkalaskelmia. En usko, että siellä suomea kukaan kuitenkaan puhuu, mutta pakko se on nyt vapun jälkeen soittaa ja katsoa kuinka käy. 8.5 mennessä pitäisi olla kaikki toimitettuna tai muuten rahansaanti jää taas pidemmälle ja koko ajan menetän päiviä joilta minun olisi kuulunut jo saada rahaa. Liiton kanssa asioiminenkin todettu täydeksi farssiksi, pelkkää byrokratia paskaa, jonka itse vielä myöntävät, hienosti. Tässä on ehtinyt kynttilää polttaa molemmista päistä jo sen verta kauan, että eipä oo paljoa jälejllä.

Joka ikinen taho, jonka kanssa olen asioinut sairauksieni takia on tuottanut todella suuren pettymyksen. Tällä hetkellä oma työterveyslääkäri on ainoa kehen luotan. Kaikkeen muuhun pitää olla valmis näyttää kynnet ja hampaat, jotta saat pidettyä omista oikeuksista kiinni. Tähän on tultu meidän niin sanotussa hyvinvointivaltiossa. Oon niin vihainen ja surullinen kaikkien sairaiden ihmisten puolesta, jotka joutuu viimeiset voimansa, niinkuin minäkin käyttämään tällaiseen paperihelvettiin. 

Miksi kukaan ei puutu tähän menoon? Sairaita kohdellaan, kuin paskaa eikä kuntoutusta tai uudelleen koulutusta saa millään. Sit voivotellaan, kun on niin paljon työttömiä ! Mistäköhän sekin johtuisi? Jos minut uudelleen koulutettaisiin, minulla olisi mahdollisuus selvitä työelämässä vielä pitkään. Eihän sitä kukaan tiedä kestäisinkö 60v asti vai vaan 40v asti, mutta sekin olisi paljon enemmän, kuin jäädä loiseksi elämään verorahoilla 25-vuotiaana. Olisi edes se mahdollisuus tehdä vielä töitä ja kuulua tähän yhteiskuntaan. Taitaa vaan käydä niin, että mitäpä tästä yhdestä muurahaisesta tässä keossa. Tiputetaan elämään tuilla, kun ei kokemusta tai koulutusta vastaavaa työtä pysty tekemään.

Kiitos päättäjät.

 

Koirainelämää

Tänään käydään poistamassa Nalan selästä tikit ja vappua vietetään koirien kanssa rauhallisesti kotona. Tönkkömamma jopa suunnitteli, että jos huomenna olisi nättisää ja jalat olisi tästä hieman toipuneet, niin käveltäis hieman pidempi lenkki :) koirat ollut nyt aikalailla levossa Nalan leikkauksien takia, niin pääsisivät purkamaan energiaa enemmän. Ainakin nuuskimaan uusia hajuja vähän kauempana, kun aivan kotikulmilla tutut hajut vain ollut nyt. 

Pipsalla alkaa myös juoksut olla ohitse, että kohta päästään taas koirapuistoilemaan ja ulkoilemaan paremmin. Koirien madotus ja punkkisuojaus on kanssa hoidossa, kun tänään saamme Bravecto tabletit koirille. Karvapyllyt ovat siis hoidossa ja suojattu, se on pääasia, kaikki hyvin <3

 

Vappu

Vietämme vapun kotona rauhallisesti koirien kanssa, olen suunnitellut meille napostelu ja grilliruokia. Pitäisi jaksaa piirakka tehdä tänään, mutta muuten aika valmiilla ruuilla mennään.

Menu

-Patonkia ja levitteitä

-Nakkeja, lihapullia ja perunasalaattia

-Nakkipiiloja

-Feta-pinaattipiirakkaa

Grilliin: makkaraa, täytettyjä sieniä, halloumia ja lisukkeeksi keitetyt perunat

Lisäksi herkutteluun löytyy suklaata ja sipsiä ! Mitäpä sitä enää tarttisi sit? Lohturuokaa ikävään tilanteeseen, toimii aina.

 

Hommat etenee?

Odottelen jännityksellä psykiatrian aikaa, josta minulle yhtäkkiä tuli ilmoitus, että 3.5 klo 12 sinne. Toivottavasti saan vihdoin sieltä odottamani lausunnon ja saan sen laitettua eteenpäin vielä eläkevakuutusyhtiölle kuntoutustukea ja ammatillista kuntoutusta varten ! Katsotaan, kuinka käy.

 

Et ole yksin <3