Lääkärissä juoksemiset ovat taas alkaneet pienen tauon jälkeen !

Nyt on käyty fysiatrianpoliklinikalla taas viimeistä kertaa. Ainakin viimeistä kertaa nyt lähiaikoina, eihän sitä tiedä jos sinne uusia hoitojaksoja tulee myöhemmin. Viimeisellä kerralla minulle tehtiin tosiaan abi-mittaus, jossa kuunneltiin jaloista ja kädestä sykettä ja mitattiin verenpainetta. Tulokset oli normaalit, eli valtimoperäistä vikaa ei ole. Jalkaoireiden selvittely jatkuu työterveyshuollossa, työterveyslääkäri laittoi lähetteen neurologille. Meillä oli myös kolmikantakeskustelu, jonka yhteydessä lääkäri kirjasi uuden sairaslomatodistuksen vuoden loppuun asti.

Puhuimme myös ammatillisen kuntoutuksen hakemuksesta, että odotellaan vielä jos saisimme tässä parin viikon sisällä psykiatrian pk:n lausunnon ja tämän neurologin lausunnon vielä. Sain samalla lähetteen myös ihotautilääkärille, ilmeisesti koska olen viimeksi asioinut iho-ongelmieni vuoksi 2013 iho- ja allergiasairaalalla ja siellä todetut kosketusallergiat estävät puuartesaanikoulutustani vastaavan työn tekemisen. Saadaan vielä uusi lausunto ihotautilääkäriltä.

Lääkärissä ravaamiset eivät siis ole minun kohdalta vieläkään ohi, nyt aikoja on psykiatrian polille, neurologille ja ihotautilääkärille. Neurologille pitää muistaa ottaa kuvat mukaan niin niskan magneettikuvasta, kuin aivojenkin. Saa nähdä löytyykö jalkojen oireille muuta selittävää, kuin fibromyalgia. 

Viime aikoina on vaivannut paljon myös sormien nivelien säryt, varsinkin molempien käsien pikkurillin rystysnivel ollut todella kipeä. Nivelreumaa ei tällä hetkellä epäillä, mutta ei kokonaan olla sitäkään mieltä, että sitä ei minulla olisi. Reumakokeet ovat muuten olleet toistaiseksi normaalit, mutta titteri on ollut tasan viitearvon. Sitä ja oireita vielä seuraillaan, varsinkin jos oireet kehittyy reumamaisiksi niin varmasti katsotaan taas tilannetta sitten uudestaan.

Diagnooseja minulle on kertynyt nyt M79.7 fibromyalgia, G54 TOS, F32.2 masennus, kilpirauhasen vajaatoiminta ja nyt nostettu esiin myös iho-ongelmani, josta minulla on muutama diagnoosi koodeilla L20, L23.5 ja L23 eli atooppinen ihottuma, muu kemiallinen kosketusallergia ihottuma ja allerginen kosketusihottuma. Lisäksi niska-hartia oireista on monta erilaista diagnoosia M-koodeilla.

Kermakakun kirsikkana tällä hetkellä viikon putkeen kestänyt kuumeilu, varsinkin iltaisin lämpö nousee jopa 37,7 paikkeille. Eilen aamulla mittasin normaalin lukeman, 35,9 ja illalla olikin taas jo 37,4. Tää on uutta, että lämpöilyä kestänyt näin pitkään. Ajattelin ensin, että olen nyt vain saanut jonkun viruksen, et flunssaa nyt vain puskee. Mulla oli pari päivää yskää ja nuhaa, se on mennyt ohi mut kuumeilu jatkuu.. Saa nähdä meneekö tämä ohi vai pitääkö käydä vielä yleislääkärillä ensiviikolla kyselemässä vielä tästäkin, että mitä ihmettä. Seuraavaksi olen varmaan jossain infektiopolilla potilaana.

Uudelleen koulutus

Minun pitäisi miettiä, että minkälaista työtä mahdollisesti pystyisin sairauksieni kanssa tekemään, että tietäisi mihin koulutukseen sitä hakisi, jos minulle suodaan uudellen koulutus mahdollisuus ! Ongelmallistahan tässä on se, että mitään fyysisesti raskasta se ei voi olla, mitään missä joutuu kurkottelemaan/nostelemaan käsiä. Toimistohommassa saattaa tulla vastaan se ongelma, ettei minun käteni kestä sitäkään jos joutuu päivät olemaan tietokoneella. Ihanteellinen homma olisi sellainen jossa pääsee hieman liikkumaan, pystyy tauottamaan itse työtänsä ja olisi toimistotyötyyppistä, eli tietokoneella tehtävää työtä jossa olisi kuitenkin myös muuta tehtävää, joka ei olisi kovin fyysistä. Ideoita työtehtävästä?

Tällä hetkellä lyö aivan tyhjää, että mikä se koulutus sitten olisi mihin kannattaisi hakea. Merkonomia on ehdotettu, mutta en ole siitä aivan varma itse. Lisäksi on tietty vielä se, että mitä pystyisin ja mitä haluaisin tehdä, ne saada edes jotenkin balanssiin olisi toki suotavaa, koska tiedän että jos työ ei kiinnosta minua niin olen todellinen alisuoriutuja silloin. Motivaatio pitäisi siis työhön olla myös eikä pelkästään miettiä mitä mahdollisesti pystyn vielä 30-vuotta tekemään. Eihän sitä kukaan tiedä pysyykö sitä edes niin pitkää työkykyisenä..

Vapaa-ajan käyttöä / mielenhuoltoa viimeaikoina

Leivoin yksi päivä sämpylöitä ihan itse alusta loppuun ja niistä tuli vieläpä oiken oikein hyviä ! Oon kyllä aika ylpeä itestäni. 

20180404_145709.jpg

Täytyy ehdottomasti kokeilla leipomista uudestaankin :) 

Lisäksi olen ulkoillut sen mitä olen pystynyt koirien kanssa, nyt ollaan käyty enemmän koirapuistossa, kuin lenkillä, kun tätä kuumeilua ollut niin ei viitsi eikä pysty itsestä antamaan enempää. Meidän Nala löysi ihanan junnupojan puistosta, saluki. Siinä oli sit väsynyt koira, kun salukia jahtasi koirapuistossa, haha !

Uuden hiustyylini kanssa olen myös ottanut paljon uusia kuvia itsestäni, tässä muutama niistä.

Snapchat-1683744115%20%282%29.jpg

Snapchat-677840165.jpg

20180408_133112.jpg

 


Et ole yksin <3