Rakastan kaikkia, vihaan kaikkia, voinko auttaa? Enhän ole turha?

Pari päivää mennyt miettiessä asioita, olen ollut kovin halukas auttamaan läheisiäni ja kertomaan, että hei sä oot oikeesti mahtava tyyppi ! Kukaan tuskin saa kuulla tuota liian usein? En tiedä mikä tämän on nyt saanut aikaiseksi, mutta mä pidän siitä. Chillisti rakastan kaikkia ympärilläni ja se on aivan mahtavaa. Toisinaan on kyllä ihmisvihapäiviä, jolloin on parempi olla möksmöks kotona piilossa pahalta maailmalta. Aikamoista tasapainoilua on kaikessa tunne mylleryksessäkin ! Huomenna olisi aika psykiatrian pk:lle vihdoin, näillä vaihtelevilla mielialoilla ja tunnetiloilla oon varmaan mielenkiintoinen tapaus sinne. 

Snapchat-2060664205%20%282%29.jpg

Unohtunut alkusoitto?

Tässä asioita joita olen oivaltanut, esimerkiksi olen täysin sivuuttanut/unohtanut sairauksissani atooppisen ihottumani ja kosketusallergiat, jotka alkoivat noin vuosi ennen sairastumista. Kävin tuolloin jopa ihosairaalalla potilaana ja ihoni oli niin huonossa kunnossa, että olin sen takia jopa sairaslomalla. Ihosairaalalla he olisivat halunneet ottaa minut viikonlopuksi sisään, kun perjantaina olin ensimäisellä käynnilleni siellä. En malttanut jäädä sinne sisälle tietenkään, nuorena ja viikonloppu edessä, mutta se havahdutti kuinka huonoon kuntoon ihoni olikaan päässyt. Tästä alkoi operaatio iho kuntoon. Ihosairaala otti allergiatestit, josta osa oli kosketusallergiaa mittaavat. Minulla oli viikon verran selkä täynnä teippiä, joiden alla oli mitattavat aineet. En saanut käydä kunnolla suihkussa koko viikkoon, se jos mikä oli mielenkiintoista ! 

Minulla on siis atooppinen ekseema ja kosketusallergioita mm. Cocamide MEA, Methylisothiazolinone, joita on suuressa osassa shampoista ja pesuaineista. Varman päälle ottaessa käytän siis vain LV:n, Erisanin ja Neutralin tuotteita. Toki joskus aina löytää jonkun shampoon tai hoitoaineen, joka ei näitä sisällä ja saa kivaa vaihtelua näillä !

Tätä pohtiessa noussut mieleen, että voisiko tämä olla ollut jo ensimmäinen oire ja reagointi johonkin, esimerkiksi huonoon sisäilmaan? Tämä alkoi tosiaan pahenemaan noin vuosi ennen kipujani ja muita oireita. Olen altistunut lapsena homeelle, kun olin 2-3 vuotias. Meillä oli silloisessa asunnossa hometta ja isäni altistui samalla ja sai selkeitä homeoireita. Olen ymmärtänyt, että jos on kerran altistunut huonolle sisäilmalle, on herkempi altistumaan uudelleen/saamaan oireita. Toki kosketusallergia on ollut osana ihottumani pahenemiseen, mutta nyt olen karsinut kaiken allergisoivan pois tuotteista, joita meillä käytetään. Silti ihottumani pahenee silloin tällöin, mutta en ole osannut ottaa huomioon mitä olen tehnyt/missä käynyt ennen pahenemisvaihetta, joten täytyypä seurata nyt tätäkin !

 

Et ole yksin <3