Kun särkee millä muulla, kuin lääkkeillä hoitaa itseään?

Kovissa säryissä tottakai otan lääkettä helpottaakseni kipuja, mutta aina edes vahvemmatkaan lääkkeet eivät vie kipuja kokonaan pois, vain laskevat särkyä siedettävälle tasolle. Ihana avopuolisoni osti minulle reilu vuosi sitten lämpöpeiton, joka on aivan mahtava ! Illalla kun kivut usein pahimmillaan ja pahimmassa tapauksessa kärsin myös vilunväristyksistä ja lämmön noususta niin tämä peitto on just se minkä vedän ylleni sohvalla. <3 Hankimme myös sähköhieronta/tens-laitteen, jolla saa lihaksiin rentoutta ja helpottaa kipuja. Nämä yhdessä illalla sohvalla katsoen elokuvaa on parasta rentoutumista ! Joskus käsien särkyyn helpottaa paine, kompressiotuotteet. Minulla on painehansikkaat, rannetuki ja painenauhaa, josta leikataan itselleen sopivan pituinen pala.

20180216_223355_Richtone%28HDR%29%20%282


Näiden lisäksi silloin kun käsi on suopea pystyn hieman värittämään, tärisevällä kädellä laatu on hieman sinnepäin, mutta mitäpä siitä. Musiikin soidessa, värittäminen on aivan mahtava rentoutumistapa ja se, kun unohdat siinä kaiken muun ja keskityt vaan siihen parempaan oloon, vielä jos aurinko paistaisi verhojen raosta siihen, nii ai että ! Syksyisin parvekkeella kynttilöiden palaessa, lasissa punaviiniä, viltin alla ja lämpölamppu lämmittämässä lasitettua parveketta, voiko paremmin rentoutua? Keväisin taas kääntää tämän vain niin, että laittaa kesäkukat parvekkelle tuomaan iloa ja juomaksi jotain kuplivaa, hedelmällistä tai sit ihan vaan limua/mehua tai kahvia. Mikä vaan mikä on just sille päivälle hyvä !

22365209_10214714901244871_3740452969880

Syksyn väritysprojekti, joka on valmistunut.


21728033_10214484328600699_5238320180136

Syksyinen ilta parvekkeella, kynttilät ja kanervat <3


Mitä kaikkea olen parantanut/muuttanut elämässäni yrittäen helpottaa ja torjua kipujani?

Olen hankkinut uuden tyynyn, petauspatjan ja ostanut kenkiini muotoiltavat pohjalliset. Lisäksi vaihdoin käsilaukun reppuun, jotta kuormitus jakaantuu tasaisesti hartioille. Hankimme tosiaan tämän kipua lievittävän Omronin tens-laitteen, jonka tilasimme saksasta niin saimme uusimman mallin, joka markkinoille on tullut. Suomesta tietääkseni ei tätä E4 mallia vielä saa, vaan uusin malli suomessa on E3. Olen ottanut vitamiinit ja muut ravintolisät käyttöön. Yritän liikkua sopivasti, kuormittamatta itseäni kuitenkaan liikaa. (tämä on koko aikaista hapuilua, mikä se sopiva määrä olisi) Venyttelen usein ja joskus teen puolen kilon painoilla lihaskuntoharjoituksia. 

Lenkille lähdön motivaatioita, joita itse hyödynnän jos meinaan jäädä sohvalle liian pitkäksi aikaa. Tietysti meillä kaksi innokasta lenkille lähtijää, aina valmiina vaikka olisi juuri lenkiltä tullut. Yksin ei siis tarvitse ikinä lähteä ! Noh, mikäs motivoi kun koirat pitää jokatapauksessa käyttää niin on Pokemon go peli, joka motivoi kävelemään koirien kanssa sen hieman pidemmän lenkin. Silloin jos/kun kunto kestää.


Olen aina kuvitellut, että olen huono rentoutumaan, mutta katsokaapas tätä ! Tässähän on jo monta eri vaihtoehtoakin, kuinka rentoutua. VAU. Olen näköjään oppinut kuitenkin hyviäkin juttuja tässä sairastaessa. Ja paljon on tehty kotona kipua mahdollisesti provosoivien asioiden eteen. Kelpaa olla tyytyväinen itseensä.


Et ole yksin <3