Kuinka hyvää se liikunta sitten tekeekään..?

Täällä on takana muutama toimeliaampi päivä, perjantaina kävin ystäväni kanssa pidemmällä kävelyllä ja sunnuntaina olimme avopuolison vanhempien luona viettämässä laskiaissunnuntaita, perinteisesti pulkkamäessä. Lauantai oli tässä välissä lepopäivä, mutta tuli taas todettua, että yksi lepopäivä ei riitä jos on rasittanut itseään yhtään enemmän. Jalat ovat puuduksissa ja jalkapohjia pistelee. Oikeaa kättä särkee hartiasta, olkapäästä ja kyynärpäästä säteillen pikkurilliin ja nimettömään. Eilen sunnuntaina jo heti pulkkamäkireissun jälkeen alkoi käsi oireilemaan pahemmin ja perjantainakin lenkin päätteeksi olin todella 'flunssainen', kipeä olo ja käden kovaan särkyyn jouduin ottamaan tramalia jotta pääsi nukkumaan. Loppu ilta menikin sängyssä.

Niin ja tosiaan tuo liikunta.. Olen huomannut, että liikunta ei tuo minulle minkäänlaista hyvän olon tunnetta. Ulkona kyllä raikkaassa ilmassa ja luonnon keskellä saan ihan vain siitä ulkona olemisesta parempaa mieltä, mutta kunnon lenkin tekeminen tai lihaskuntoharjoittelu saa oloni vain pahemmaksi. Kivut kovenee, kipeä olo tulee saman tien ja nyt lämpöä seuranneena huomannut, että kuumemittarikin näyttää 37 astetta tai enemmänkin, kun on tämä kipeä olo päällä ja paremmassa olotilassa mittari näyttää 36. Kuitenkaan 37,5 yli ei ole mennyt kertaakaan. Ostimme juuri otsakuumemittarin, joka taitaa olla tarkimpia mittausmuotoja mitä tällä hetkellä saatavilla? Kainalosta mitattuna minulla oli usein normaali lämpö alle 36 tai tasan 36 ja korkein lukema oli kainalosta mitattuna kipeänä 36,8. Olisi kiva kuulla onko kenelläkään vastaavia kokemuksia?


Laskiaissunnuntailta koirien lumikuvia <3

20180211_154346_Richtone%28HDR%29%20%282

20180211_151726_Richtone%28HDR%29%20%282


'Liikunta auttaa myös nukkumaan paremmin'

Olen pannut tässä merkille, että nukun nykyään 12h/yö eli olen päivisin hereillä myös tämän saman 12 tuntia. Sillä ei ole mitään merkitystä olenko liikkunut tai pitänyt lepopäivää, käytännössä. Pikemminkin reippaan tai pidemmän kävelylenkin päälle pitää nukkua jopa enemmän, kuin 12h koska kivut pahenee -> pitää ottaa lääkkeitä -> lääkkeet väsyttää ja niin edelleen.. Olen myös kärsinyt vaiheista, kun nukun aamuyöstä lähtien todella huonosti, koko ajan heräillen. Tämä alkaa yleensä yöllä klo 3 ja siitä eteenpäin noin tunnin välein herää katsomaan kelloa ja tätä kestää suunnilleen aamu 6-7, jonka jälkeen nukun ku tukki. Viime yönä oli taas tälläistä, viime kerrasta kuukausi aikaa ja silloin tätä kestikin noin kuukauden. Saa nähdä kuinka nyt käy. Aika toivottomalta tämä tuntuu !


'Ihminen nukkuu kolmas osan elämästään' - me sairaat nukumme helposti puolet.

23172566_10214882518595200_6370880151940Et ole yksin <3