Kuka minä olen?

20374501_10214082327430921_3482462755581

25-vuotias nainen pääkaupunkiseudulta, joka sairastaa fibromyalgiaa. Sairastuin vuonna 2015 ja fibromyalgia diagnoosin sain 23-vuotiaana vuonna 2016.

Minulla on ihana avopuoliso ja kaksi niin rakasta karvalasta, suomenlapinkoirat Nala ja Pipsa. Saan olla onnellinen, että avopuolisoni on pysynyt rinnallani koko tämän sairastumiseni/sairasteluni ajan. Helppoa se ei varmasti ole ollut kummallekkaan meistä. Ei avopuolisolle joka on joutunut ottamaan enemmän vastuuta kodinhoidosta ja koirien lenkittämisestä, eikä minulle aiemmin toimeliaalle ja tunnolliselle työntekijälle joka on nykyään melkein vuodepotilas.

Blogissani on tarkoitus käsitellä elämääni sairauteni myötä ja mitä kaikkea se on tuonut tullessaan ja kuinka rajoittaa elämääni. Haluan tuoda esille fibrosta kärsivien ihmisten asiaa. Fibromyalgia on vielä vähän tunnettu ja tutkittu sairaus, jota ei pystytä diagnosoimaan esim verikokeella. Kaikki lääkärit eivät edes vielä pidä fibroa oikeana sairautena, kuten ei kelakaan. Kuitenkin ne lääkärit jotka ovat perehtyneet fibromyalgiaan usein tietävät kuinka hankalasta sairaudesta on kyse. Oireita on laidasta laitaan ja jokaisella yksilölliset, koska niinhän me kaikki olemme yksilöitä. Lääkkeitä joilla voidaan fibroa hoitaa on myös monenlaisia ja niihin lukeutuu kipulääkkeet, masennuslääkkeet ja muita oireiden mukaan valikoituvia lääkkeitä. Jatkan tästä aiheesta lisää seuraavissa julkaisuissa ja itseni esittelyä julkaisujen yhteydessä.

 

nala%20ja%20pipsa.jpgKarvalapset tässä kuvassa kesältä 2017. 

Toivon kanssa kärsijöiden löytävän toivoa ja apua kirjoituksistani edes hitusen ja avartavan kaikkien ihmisten maailmaa sen verran, että kaikki sairaudet ei näy ulospäin. Eihän tuomita, kun ei tunneta.

 

Et ole yksin <3